Louise Hamilton
Välkommen

till Salamander fakta&fantasi, dvs Louise Hamilton, journalist och författare - tillsammans med vänner och kolleger en fullfjädrad kommunikationsbyrå.

Hur vill du berätta din historia? Här är berättelsen om Bertil Falck, som fick Stiftelsen Natur & Kulturs Kulturpris 2011.
http://www.youtube.com/watch?v=mUqMKTfInVw.

Maila till information@louisehamilton.se

 

Salamander fakta&fantasi finns också på Facebook

!

Samtal med konstnären Lars Lerin

!
Louise Hamilton intervjuade under Bokdagar i Dalsland konstnären Lars Lerin, en av våra främsta akvarellmålare.

Han är som konstnär oerhört produktiv, hans bilder visas i det stora galleriet i Laxholmen i Munkfors i Värmland. Han har också givit ut ett femtiotal böcker med texter och bilder, med människor och miljöer från ett gammalt och nästan glömt Sverige, från hans resor till Indien, Istanbul och Teheran, bland mycket annat. Han berättar i böckerna om sig själv, sitt missbruk och sitt sökande efter kärlek. Han är notoriskt svår att intervjua, och under den nästan timslånga intervjun under Bokdagarna var hans undanmanövrer lika underhållande som hans svar. Den Gamla Kyrkan, kulturhuset i Åmål, var fylld av en entusiastisk publik under intervjun, den 30 juli 2011.
http://bambuser.com/channel/bokdagar/broadcast/1854812

Foto: Peter Lundberg

Trångt, mörkt, högt och lite farligt.

!

 

Så är det inne i Renovas avfallskraftvärmeverk i Sävenäs, där vi dokumenterat bygget av den nya, fjärde förbränningslinjen. Nu är den i provdrift, fram till maj. Jag har klättrat och klängt tillsammans med fotograferna från Filmpoint och vår ständige guide Hans Wettergren, som kan allt om verket. Spännande, intressant och lärorikt.

 

 

Se filmen på http://www.renova.se/om-renova/renova-tv/?mid=148BD65C.

På turné

!
Matresa i väst, reportage och recept från västsvenska gårdar

Text Louise Hamilton, foto Bo Håkansson och Magnus Gotander

Närodlat, småskaligt och gärna ekologiskt – det blir god mat! Vi sökte upp engagerade odlare och uppfödare runt om i västra Sverige och resultatet blev tio reportage och porträtt av starka och spännande människor. De berättar om sina liv och delar generöst med sig av recept på mat som de själva lagar av sina produkter. Under året som gick var vi på mässor och butiksdemonstrationer tillsammans - producenterna i boken och vi som gjorde den.
Magnus GotanderUnder våren och sommaren kommer vi att dyka upp på allehanda event och sammankomster om närodlad och småskaligt producerad mat – hör av er om ni vill att vi ska komma med bok, berättelser och smakprov!
Maila information@louisehamilton.se eller ring, se kontaktrutan.

 

Bilder från reportageresorna: Magnus Gotander i närkamp med kaprifolstutarna i Västerlanda, Bosse Håkansson vändande pannkakor med mjöl från Berte Qvarn, i Laxvik i Halland, och författaren som inte kan låta bli att hjälpa till att skura ystkaret i Påverås.