Böcker

Beställ böckerna direkt från författaren och få böckerna signerade.

!

Diabeteskokboken

!
Diabeteskokboken, råd och recept för ett friskare liv

Att få diagnosen diabetes kan kännas som ett hårt slag, men det finns möjligheter att hejda sjukdomsförloppet och själv påverka sitt välbefinnande. En aktiv livsstil och sund kost, som håller blocksockret nere, är livsviktigt för en diabetiker.

Här har författaren Louise Hamilton, själv diabetiker, samlat sina bästa vardagsrecept på mat som tillgodoser kraven på att vara mager och innehålla fibrer, vitaminer och långsamma kolhydrater. Rätterna, som är enkla och kan lagas av alla, omfattar dagens alla måltider från frukost till middag.

Nutritionsforskarna och diabetesexperterna Mette Axelsen och Hilde Brekke vid Sahlgrenska Akademin har skrivit ett kapitel med hälsoråd som alla kan dra nytta av som vill leva ett sunt liv. De har också näringsberäknat recepten så att menförslagen följer gällande riktlinjer för diabeteskost.

Möt media

!

Möt media, en handbok om media, nyheter och storytelling

Möt media är en handbok för dig som har professionella kontakter med media i ditt yrkesliv. Den ger dig en ökad förståelse för medias dramaturgi och journalistens tänkesätt och skapar därmed större möjligheter för dig att hitta nyheterna i din egen verksamhet. Du får hjälp att se dig själv, din organisation och er roll i det offentliga samtalet, i det vidsträckta medialandskapet. I boken ges grundläggande kunskap om nyhetsvärdering, nya och traditionella media, vad som gäller för intervjun och vikten av en fungerande informationspolicy.

Beställ här och få boken inom tre dagar.

Matresa i väst

!

Matresa i väst, reportage och recept från västsvenska gårdar

"Omsorgen om hälsan och miljön har de senaste åren drivit fram många småskaliga matproducenter. De är miljömedvetna, håller landskapet öppet och förkortar avstånden mellan jord och bord. [...] Läs - och gläd dig åt de löftesrika trender som redan gett oss godare och sundare mat!"
Stefan Edman ur förordet till den mycket uppskattade boken Matresa i väst, reportage och recept från västsvenska gårdar.

Boken är ett samarbete mellan författaren Louise Hamilton och fotograferna Bo Håkansson och Magnus Gotander, Bilduppdraget www.bilduppdraget.se

 

Feng shui i din trädgård

!

Feng shui i din trädgård, i samklang med livet

Skriven tillsammans med feng shui-konsulten Gudrun H Bengtsson.
Möt konstnären Augustin, familjen Fransson och nyblivna änkan Birgit – människor som velat förändra sina liv och tagit trädgården och feng shui till hjälp. Författarna besöker ett antal trädgårdar och Gudrun ger råd om hur de kan ändra färger och former i trädgården för att uppnå vad de önskar.
Boken innehåller en grundläggande orientering om feng shui och de olika begreppen inom läran – chi, yin och yang, de fem elementen, färgernas betydelse och symbolernas inverkan på livet.

BerättarBoxen

!

Nio kapitel om olika sätt att berätta din historia.

Redaktör Louise Hamilton

BerättarBoxen är en verktygslåda för dig som har något att berätta och ska välja hur det ska gå till. En skriven novell? En teaterpjäs, eller kanske en street-performance? BerättarBoxens nio kapitel ger dig verktygen för de olika modellerna.

På spaning efter berättelsen, av Staffan Carlshamre
Berättaren, av Peter Kihlgård
Vikten av att inte tala sanning, av Petra Revenue
Sheherazades arv, av Mats Rehnman
Homo Narrans, av Åke Högberg
Omaka par, av Barbara Czarniawska
…och orden blev till kropp, av Louise Hamilton och Susanne Valentin
Fragment, av Thomas Davidsson och Max Valentin
Zonen, ett dataspel för PC, av Leo Nordwall
BerättarBoxen beställs från Fabel förlag, www.fabel.se under Butik